Slappna av!

Hur är det nu? Brukar du känna dig stressad efter semestern över att träning och kosten inte kanske riktigt varit vad den brukar vara? Du är absolut inte ensam.

Jag skulle säga att den press du kanske känner under sommaren och semestern kan förvandla en tid som ska vara till för avkoppling och njutning till stress och skuld.

Efter alla år i den här branschen så är det i regel samma sak som dyker upp efter ledigheten: Man har njutit och haft det bra för att sen vara alldeles för hård mot sig själv.

Sänk kraven på dig själv.

Den absolut enklaste planen under semestern är:

  1. Prioritera njutning: Ät och drick det du tycker är gott utan att känna skuld.
  2. Acceptera halvdana träningspass: Om du tränar, gör det för att du vill och inte för att du måste. Halvdana pass är bättre än inga alls, och det är helt okej.
  3. Balans är bra: Försök att hitta en balans mellan att njuta av god mat och att röra på dig. Promenader, bad eller lek.

Tillåt dig själv att ändra ditt sätt att tänka. Semestern, för de flesta av oss, är en så sjukt kort period och då borde den vara till för avkoppling, återhämtning och sånt som du tycker är kul. Du förtjänar att njuta utan att känna skuld eller stress.

Själv sänker jag tempot på typ allt. Träningen jag gör och maten jag äter under sommaren lägger absolut inte grunden för hur resten av året kommer se ut.

Vill du däremot känna att du har en plan efter semestern och dra nytta av fulladdade batterier tycker jag att du ska klicka på knappen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *